onsdag 18 mars 2009

Ingen ljus framtid för arbetslösa

Idag tog jag en kopp kaffe med en vän som även hon är arbetslös. Vi pratade lite just om det, vår situation som arbetslösa och vad vi gör för att klara oss. Hon berättade om ett "jobb" hon har för tillfället - försöksperson. Det är ett uppdrag för ett företag som säljer nikotintuggummin. Hennes arbetsuppgifter är att röka 15 cigaretter per dag för att efter en tid börja med tuggummina. Det är ju helt sjukt att människor tvingas ta såna här jobb för man är så beroende av att ha en inkomst.

Vi är inne i en tid när massvis av människor varslas från sina jobb så är man arbetslös så är inte framtiden precis ljus. Det finns inga lösningar för oss, och det är knappast lätt att ta sig fram genom vardagen. På arbetsförmedlingen erbjuds man "göra något bara för att göra något"-uppgifter och en jobbcoach för att hjälpa dig söka jobb som inte ens finns.

För att ens få söka bidrag gäller pappersformalia i stora mängder och en jakt på intyg från arbetsgivare. För att sedan få behålla bidraget gäller det att söka alla jobb som finns, även om det är riktiga skitjobb man aldrig skulle trivas med eller som innebär en flytt till Jukkasjärvi.

Suck.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar